Koninklijke Horeca Nederland

Welkom horecaondernemer,

Via deze pagina kun je als lid van KHN zelftesten bestellen tegen de speciale prijs van  €8,50 per doosje van 5 tests (1,70 Euro per test). De speciale kortingscode ontvang je per mail van KHN. Heb je die mail gemist, vraag de code dan aan via www.khn.nl/zelftest .

De overheid adviseert horecapersoneel minimaal 2 keer per week te testen. Dagelijks testen verkleint de kans op infecties nog meer. Zelftesten verkleint ook de kans dat personeel uitvalt door bijvoorbeeld verplichte preventieve quarantaine. De uitslag van de zelftest is uitermate betrouwbaar zolang de handleiding goed gevolgd wordt. Laat bij een positieve uitslag altijd direct een testafspraak maken bij de GGD. En houd je altijd aan de geldende coronarichtlijnen van het RIVM.

Nog geen ervaring met zelftesten binnen je bedrijf? Raadpleeg dan de zelftesten toolkit, onderdeel van de overheidsinformatie site www.werkgeverstesten.nl

Inmiddels is het gebruik van zelftesten steeds meer geaccepteerd aan het raken. Wist je dat afgelopen maand (juli 2021) 7% van de totale positieve corona gevallen is opgemerkt door een zelftest? De maand hiervoor was dit nog slechts 2% (bron OMT rapportage).  Veel gebruikers ervaren zelf dat het gebruik uitermate eenvoudig is en erkennen steeds meer de voordelen. Het geeft werknemers een veel prettiger gevoel, als je weet dat personen met wie je in dezelfde ruimte werkt, zeer recent allemaal nog een negatieve uitslag hebben gehad.

Helaas is testen, traceren, isoleren het beste wat je als ondernemer kunt doen om jouw steentje bij te dragen aan het onder controle krijgen van de endemie. Natuurlijk kun je hiermee ook de kans op een infectie binnen jouw bedrijf flink verkleinen. Als goede werkgever dien je een veilige werkomgeving te creëren en de zelftesten zijn hier een cruciaal hulpmiddel in. Zorg overigens ook voor een goede ventilatie of beter; luchtreiniging.

Houd er rekening mee dat vaccinaties geen effectieve bescherming zijn voor infecties. Ook (volledig) gevaccineerden kunnen wel degelijk geïnfecteerd raken en het coronavirus verder verspreiden. Wel is de kans op een ernstig ziektebeeld veel lager. Zelftesten voor iedereen is dus zeer sterk aan te raden, ongeacht vaccinatiestatus.

Om het makkelijk te houden voor jou en voor de operationele  en logistieke uitvoering van deze actie, vragen wij je een keuze te maken uit één van onderstaande pakketten. De grootste optie (135 doosjes met 5 tests), is één standaard omdoos. Het staat je vrij om meerdere stuks per optie te bestellen.

Bestel nu meteen en maak gebruik van dit voordeel. De actie geldt zolang de voorraden hiertoe strekken!